Galambos Attila

okleveles pszichológus, sportpszichológiai szakpszichológus, integratív terapeuta jelölt.

Galambos Attila

 

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, majd itt kezdtem és abszolváltam a doktori képzést is. A témák, amikkel a tanulmányaim során sokat foglalkozom a fájdalom feldolgozás, fájdalom katasztrofizálás és ezek kapcsolata a testi-lelki jólléttel.

Fontosnak tartom kiemelni a testi-lelki egyensúly meghatározó szerepét. Életünkben a legtöbb probléma forrása mögött ezen egyensúly felborulása állhat. Ennek visszaállításához tisztában kell lennünk saját határainkkal, erősségeinkkel és képességeinkkel, mind az érzelmek terén, mind pedig fizikai teljesítményünkben. A fizikai teljesítmény jobb megértéséhez és az ezzel kapcsolatos problémák segítéséhez Sportpszichológiai szakember végzettséget szereztem a Testnevelési Egyetemen, majd ezt kiegészítve az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Sportpszichológiai Szakpszichológus végzettséget szereztem.

A konzultációk során igyekszem biztonságos és elfogadó légkört teremteni, melyben bárki nyugodtan beszélhet azokról a dolgokról, eseményekről, melyek aktuálisan foglalkoztatják. Gyakran dolgozom szimbólumokkal, belső képekkel, mert úgy gondolom, a fantáziánk, kreativitásunk segíthet saját belső világunk megismerésében, ami az akadályok leküzdésének első lépése lehet. Autogén tréning (AT) módszerspecifikus képzést a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél végeztem megszerezve a relaxációs terapeuta/autogén tréner címet. A relaxáció során egyfajta módosult tudatállapotban sokkal közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, ezzel is segítve a jobb önismeret elsajátítását és a nyugodtabb életet.

A képekkel, szimbólumokkal való munka fontos számomra, ezért jelenleg az Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél tanulom többek között a Katathym imaginatív képélmény (KIP), az Ericksoni rövidterápia (EBT) és a Neurolingvisztikus programozás (NLP) módszerét. Ezen módszerek alkalmazása közben, módosult tudatállapotban adunk teret saját tudattalanunk megnyilvánulásának, mellyel kezelni, segíteni tudjuk lelkünket, hogy könnyebben átlendüljön a különböző elakadásain, megbetegedésein.

Várom szeretettel a hozzám forduló felnőtteket, fiatal felnőtteket életvezetési tanácsadásra, önismeret fejlesztésre, stresszoldásra, relaxációs technikák elsajátítására vagy új célok felkutatására.
Várom továbbá azon sportolókat is, akik úgy érzik, teljesítményükben megtorpantak és úgy érzik, egyedül nem tudnak átlépni az akadályokon.
Alkalmazott módszerek: Módosult tudatállapotok, AT, KIP, NLP, ego state, Ericksoni rövidterápia (EBT)

www.szubjektiven.hu