Mediátor interjú

Interjút készítettem egy, a Komjádi Mentál Stúdióban is dolgozó mediátorral Annával.

Fogadjátok jó szívvel.

Tamás: Először is kérlek, mond el nekünk, mi is pontosan a mediáció ki is az a mediátor?

Anna: A mediáció egy olyan alternatív vitarendezési eljárás, amely során egy független harmadik fél – azaz a mediátor – segít a vitázó feleknek megoldást találni a problémájukra.

Beszélgetés egy mediátorral

A mediátor feladata az, hogy elősegítse a kommunikációt a felek között, segítsen az érdekek és igények tisztázásában, és közvetítse a megoldásokat.

Tamás: Mesélnél nekünk egy kicsit magadról és arról, hogy mióta dolgozol mediátorként?

Anna: Több mint 10 éve dolgozom mediátorként. Először a jogi területen kezdtem, de azóta már számos különböző területen dolgoztam, többek között a munkahelyi konfliktusok, családi vita és az ingatlan viták területén is.

Tamás: Milyen tapasztalatokat szereztél a mediátori munka során?

Anna: Sokféle helyzetben volt lehetőségem dolgozni, és minden helyzetben azt tapasztaltam, hogy a mediáció hatékony megoldást kínál a vitákra. A mediáció lehetővé teszi a felek számára, hogy nyíltan beszéljenek a problémáikról, és azon dolgozzanak, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkét fél számára elfogadható. A mediáció segít az embereknek abban, hogy az érzelmeiket a legjobban kezeljék, és hogy a lehető legjobban megértsék egymás szemszögét.

Tamás: Mit gondolsz, miért jó a mediáció azok számára, akik vitás helyzetben vannak?

Mediátor

Anna: A mediáció gyorsabb és olcsóbb lehet, mint egy hosszú jogi eljárás. Másodszor, a mediáció lehetőséget ad a feleknek, hogy közösen alakítsák ki a megoldást, így nagyobb esély van arra, hogy mindenkinek megfelelő megoldást találunk. Harmadszor, a mediáció során a felek kapcsolata is javulhat, míg egy hosszú jogi eljárás után gyakran tovább romlik a viszony.

 

Tamás: Mit tanácsolnál azoknak, akik vitás helyzetben vannak, és gondolkodnak a mediációban?

Anna: Ha valaki vitás helyzetben van, érdemes megfontolnia a mediációt, mivel ez egy olyan lehetőség, amely segíthet megtalálni a megoldást a problémájára. A mediáció lehetővé teszi a felek számára, hogy közösen dolgozzanak a megoldáson, és nagyobb esély van arra, hogy mindenki számára elfogadható megoldást találjunk. Ha valaki úgy dönt, hogy mediációt szeretne, érdemes megtalálni egy tapasztalt és képzett mediátort, aki segíthet neki a folyamatban. Fontos az is, hogy mindkét fél nyitott legyen a kommunikációra, és kész legyenek együttműködni a mediátorral a megoldás érdekében. Az is fontos, hogy mindkét fél elkötelezett legyen a megoldásra, és valóban szeretnének előre jutni a vitájukban.

Végül azt tanácsolnám, hogy ne habozzanak segítséget kérni, ha úgy érzik, hogy maguk nem tudják megoldani a problémát. A mediáció egy hatékony és eredményes módszer lehet a konfliktusok megoldására, és sok esetben segít elkerülni a hosszú távú jogi eljárásokat és a stresszt, amelyekkel járhatnak.

Tamás: Milyen személyes jellemzők szükségesek ahhoz, hogy valaki sikeres mediátor legyen?

Interjú

Anna: A mediátoroknak nagyon jó kommunikációs és hallgatási képességekre van szükségük. Az is fontos, hogy képesek legyenek objektíven megítélni a helyzetet, és nem állnak sem az egyik, sem a másik fél oldalán. Emellett a mediátoroknak kell lenni a bizalmat kivívó, empátiás és türelmes embereknek is. A mediátoroknak nyitott szemléletűnek és kreatívnak kell lenniük, hogy olyan megoldásokat találjanak, amelyeket a felek előtt eddig nem gondoltak volna.

Tamás: Milyen tanácsot adnál azoknak az embereknek, akik mediátorként szeretnének dolgozni?

Anna: Ha valaki mediátorként szeretne dolgozni, akkor fontos, hogy először is felkészüljön a szükséges képzésre és tréningre. A mediátori munka sok türelmet, empátiát és kreativitást igényel, így fontos, hogy az ember személyiségével összhangban álljon ezekkel a jellemzőkkel. A legjobb módja annak, hogy megtudja, hogy mediátorként milyen munka, az az, hogy elkezdi gyakorolni. Érdemes lehet önkénteskedni, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzen, vagy az érintett területen munkát találjon, hogy a gyakorlatban alkalmazhassa az elméleti tudását.

Tamás: Milyen környezetben dolgozik egy mediátor és te hol dolgozol?

Anna: A mediátorok általában olyan helyeken dolgoznak, amelyek megfelelő légkört és kényelmet biztosítanak a résztvevők számára, hogy nyugodtan és zavartalanul tudjanak kommunikálni egymással. A mediációs folyamatnak nyugodt és biztonságos légkörre van szüksége, hogy a résztvevők nyíltan és őszintén tudják megosztani álláspontjukat és érzéseiket a vitájukkal kapcsolatban.

Én a Komjádi Mentál Stúdióban találtam meg azt a helyet, ami biztosítja az a környezetet amire szükség van ahhoz, hogy nyugodtan és zavartalanul tudjam végezni a munkámat. Köszönöm neked Tamás, hogy lehetőséget adtál és megteremtetted ezt a környeztet.

Virtuális séta a Komjádi Mentál Stúdióban

Comments are closed.