Dr. Petró Kata

pszichoterapeuta, sématerapeuta-jelölt
  • pszichoterapeuta
  • séma terapeuta-jelölt

Dr. Petró Kata  pszichoterapeuta, séma terapeuta-jelölt és háziorvos vagyok. Orvosi diplomámat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Egyetemen szereztem. Háziorvostanból szakvizsgáztam, majd a Kognitív és Sématerápiás Központban végeztem el a pszichoterapeuta képzést.

Terápiás tapasztalataimat a Nyírő Gyula Kórház Addiktológia Osztályán valamint a VIKOTE pszichoterápiás szakrendelőjében szereztem.

A terápiás munkához alapvetően fontos a kölcsönös bizalom, melyet biztonságos és elfogadó légkörben tudunk a pácienseimmel közösen kialakítani. Ha a bizalom kialakult, lehetőség adódik a problémák és a félelmek megosztására, majd a közös terápiás munkára.

Az orvosi és a pszichológiai hátterem segít abban, hogy megértsem a test és a lélek közötti kölcsönösséget, melynek segítségével a pácienssel közösen gyógyítunk, közeledünk a testi és lelki egészséghez. Csepeli György kiváló szociálpszichológusunk szavait kölcsönvéve szeretném még közelebb hozni a fentieket:

„Olyan be nem gyógyuló lelki sebeket hordozunk a gyerekkornak abból a homályából, amikor még beszélni sem tudtunk, hogy aztán ezek a traumák egy idő után mérgező hatást fejtenek ki. A testet és a lelket kommunikációs közösségnek kell felfogni, amelyben a lélek traumái, megoldatlan problémája előbb-utóbb megjelennek testi szinten is különböző betegségekben”.

Terápiás munkámat szupervízió mellett folytatom, valamint séma terapeuta képzésem végzem, mert fontosnak tartom, hogy terápiás készségem és tudásom folyamatosan bővítsem.

Működési nyilvántartási szám: 63502.